Drim Logo

Najčešće postavljana pitanja – FAQ

Perforacija se izvodi na različitim vrstama materijala: aluminijum, inox, hladno i toplo valjani limovima, pocinkovanim limovima, mesingu ili bakru.

Zavisno od vrste metala, perforacija se može raditi na debljinama do 6 mm.

Oblici perforacije koji se najčešće upotrebljavaju su: okrugli, kvadratni, duguljasti, pravougaoni, romboidni, džepasti, šestougaoni, poluizvučeni i različite vrste dekorativnih otvora. Pored navedenih postoji i veliki broj nestandardnih oblika perforacije koji se izrađuju namenski, po zahtevu kupca.

Minimalna veličina otvora perforacije je fi 0,6mm, dok za maksimalnu veličinu otvora nema ograničenja.

Standardna maksimalna dimenzija perforiranog lima je 1500x3000mm. Za pojedine vrste perforacije formati mogu biti i 1250x4200mm, a zahvaljujući liniji za protočnu perforaciju iz rolne u rolnu možemo ponuditi perforirane limove u širini do 1000mm na neograničenu dužinu.

Perforirani limovi se prodaju u standardnim dimenzijama: 500x500, 1000x1000, 1000x2000, 1200x2000, 1250x2000, 1250x2500, 1500x3000. Pored navedenih perforirani lmovi se prodaju i u dimenzijama na zahtev kupca.

Može. Sopstvena alatnica nam omogućava da svojim klijentima ponudimo perforaciju najrazličitijih oblika.

Standardni perforirani limovi su uvek dostupni na lageru. Za ostale porudžbine zavisno od količine, uobičajeni rok isporuke je od 1 – 10 radnih dana.

Protočna perforacija je postupak takozvanog perforiranja limova iz rolne u rolnu. To je proizvodni proces kojim se ne ograničava veličina pojedinačnog komada perforiranog lima. Prilikom protočne perofracije lim maksimalne debljine 2,0mm i širine do 1000mm namotan u rolnu ulazi u mašinu za protočnu perforaciju, odmotava se , prolazi proces probijanja perforiran namotava u rolnu, tako da klijent može po želji kupiti dužinu komada koja mu odgovara.

U ponudi imamo protivklizna gazišta – “mačija šapa”, romboid i gazišta sa poluizvučenim otvorom.

Perforirana sita se mogu primeniti u poljoprivrednoj industriji za prosejavanje, selektovanje, pranje i sušenje žitarica kao i za ceđenje, mlevenje i pasiranje voća i povrća. Ujedno, perforirana sita koriste se u procesima selekcije i filtriranja u rudnicima, kamenolomima, šljunkarama kao i reciklažnoj industriji i proizvodnji procesne opreme.

U ponudi imamo sita za mlevenje peleta koja se proizvode na materijalu debljine 5 i 6mm, sa okruglim otvorom perforacije u dimenzijama I savijena prema zahtevu kupca.

U svojoj ponudi imamo sita sa okruglim,duguljastim, pravougaonim otvorima kao i perforirana sita sa previjanjem sa rasporedom perforacije po zahtevu kupca.

U zavisnosti od zahteva i pojedinačnih projekata možemo ponuditi fasadne elemente od svih vrsta metala, sa ili bez perforacije, sa različitim opcijama kačenja i fiksiranja a sve prema zahtevu klijenta. Zahvaljujući savremenoj arhitekturi koja traga za inovativnim rešenjima, jedinstvenosti i posebnosti, drugačijem uredjenju kako enterijera tako i eksterijera, pažljivo obradjeni metali danas pronalaze sve veću primenu u modernoj građevini.

U ponudi imamo veliki asortiman plehova za pekarsku industriju: plehovi za hleb i peciva, plehovi za baget, plehovi za lepinje i kifle, plehovi za hamburger i kajzerice, plehovi za proju i mafine, plehovi za keks i grisine, plehovi za bezkvasni i plehovi za integralni hleb.

Proizvodimo tepsije za burek, tepsije za picu, tepsije za slavski kolač i tepsije za pite.

Plehovi za pekarstvo se proizvode u standardnim dimenzijama 400x600, 600x800, 580x780 ili u drugim dimenzijama prema zahtevu kupca. Proizvodimo tepsije za burek, tepsije za picu, tepsije za slavski kolač i tepsije za pite.

Po završetku pečenja proizvoda potrebno je sačekati da se plehovi i tepsije ohlade, a nakon toga se peru namenskim neabrazivnim sredstvima za pranje posudja. Plehovi i tepsije se moraju čistiti nakon svake upotrebe.

Plehovi i tepsije za pekarsku industriju se proizvode od legiranog aluminijuma atestiranog i namenjenog za prehrambenu industriju. Po zahtevu kupca izrađujemo i opremu za pekarsku industriju od prohroma.

Pre prve upotrebe potrebno je plehove i tepsije oprati deterdžentom za pranje posuđa.Prazan ćist sud, bez podmazivanja, ubaciti u rernu zagrejanu na temperaturu do 280⁰C na proces takozvanog “obgorevanja” koji traje približno koliko i proces samog pečenja. Pre naredne upotrebe potrebno je plehove i tepsije podmazati namenskim uljima za podmazivanje.