Your opinion matters

Contact us for all your suggestions and additional information about our products

Call us

Send us e-mail

Accounting sector

Where are we

Adresss
Google maps Plus Code

Legal information

Full name: DRIM doo proizvodno prometno i uslužno preduzeće

Adress: Rasna bb, 31210 Pozega, Serbia

Najčešće postavljena pitanja (faq)

Prilikom izrade ove internet stranice trudili smo se da detaljno i sa maksimalnom tačnošću opišemo sve naše proizvode i proizvodne mogućnosti. Kako se uvek mogu pojaviti određene nejasnoće i nedoumice, u tekstu ispod, pronađite odgovore na pitanja koja nam najčešće postavljaju naši saradnici. Ukoliko su vam potrebne bilo kakve dodatne informacije, budite slobodni i kontaktirajte nas putem e-maila ili telefona.

Na kojim metalima se može raditi perforacija?

Perforacija se izvodi na različitim vrstama materijala: aluminijum, inox, hladno i toplo valjani limovima, pocinkovanim limovima, mesingu ili bakru.

Koja je maksimalna debljiina limova na kojima se može raditi perforacija?

Zavisno od vrste metala, perforacija se može raditi na debljinama do 6 mm.

Koja je minimalna, a koja maksimalna veličina otvora perforacije?

Minimalna veličina otvora perforacije je fi 0,6mm, dok za maksimalnu veličinu otvora nema ograničenja.

Koja je maksimalna dimenzija perforiranog lima?

Standardna maksimalna dimenzija perforiranog lima je 1500x3000mm. Za pojedine vrste perforacije formati mogu biti i 1250x4200mm, a zahvaljujući liniji za protočnu perforaciju iz rolne u rolnu možemo ponuditi perforirane limove u širini do 1000mm na neograničenu dužinu.

U kojim standardnim dimenzijama se prodaju perforirani limovi?

Perforirani limovi se prodaju u standardnim dimenzijama: 500×500, 1000×1000, 1000×2000, 1200×2000, 1250×2000, 1250×2500, 1500×3000. Pored navedenih perforirani lmovi se prodaju i u dimenzijama na zahtev kupca.

Da li se može naručiti perforacija u obliku po želji?

Može. Sopstvena alatnica nam omogućava da svojim klijentima ponudimo perforaciju najrazličitijih oblika.

Koji je uobičajeni rok isporuke za perforirane limove?

Standardni perforirani limovi su uvek dostupni na lageru. Za ostale porudžbine zavisno od količine, uobičajeni rok isporuke je od 1 – 10 radnih dana.

Šta je to protočna perforacija?

Protočna perforacija je postupak takozvanog perforiranja limova iz rolne u rolnu. To je proizvodni proces kojim se ne ograničava veličina pojedinačnog komada perforiranog lima. Prilikom protočne perofracije lim maksimalne debljine 2.0 mm i širine do 1000 mm namotan u rolnu ulazi u mašinu za protočnu perforaciju, odmotava se, prolazi proces probijanja perforiran namotava u rolnu, tako da klijent može po želji kupiti dužinu komada koja mu odgovara.

Koji sve oblici gazišta postoje?

U ponudi imamo protivklizna gazišta – “mačija šapa”, romboid i gazišta sa poluizvučenim otvorom.

Gde se mogu primeniti perforirana sita?

Perforirana sita se mogu primeniti u poljoprivrednoj industriji za prosejavanje, selektovanje, pranje i sušenje žitarica kao i za ceđenje, mlevenje i pasiranje voća i povrća. Ujedno, perforirana sita koriste se u procesima selekcije i filtriranja u rudnicima, kamenolomima, šljunkarama kao i reciklažnoj industriji i proizvodnji procesne opreme.

Da li proizvodite sita za mlevenje peleta?

U ponudi imamo sita za mlevenje peleta koja se proizvode na materijalu debljine 5 i 6mm, sa okruglim otvorom perforacije u dimenzijama i savijena prema zahtevu kupca.

Koju vrstu perforiranih sita proizvodite?

U svojoj ponudi imamo sita sa okruglim, duguljastim, pravougaonim otvorima kao i perforirana sita sa previjanjem sa rasporedom perforacije po zahtevu kupca.

Kakve metalne fasade proizvodite?

U zavisnosti od zahteva i pojedinačnih projekata možemo ponuditi fasadne elemente od svih vrsta metala, sa ili bez perforacije, sa različitim opcijama kačenja i fiksiranja a sve prema zahtevu klijenta. Zahvaljujući savremenoj arhitekturi koja traga za inovativnim rešenjima, jedinstvenosti i posebnosti, drugačijem uređenju kako enterijera tako i eksterijera, pažljivo obradjeni metali danas pronalaze sve veću primenu u modernoj građevini.

Koje sve plehove proizvodite?

U ponudi imamo veliki asortiman plehova za pekarsku industriju: plehovi za hleb i peciva, plehovi za baget, plehovi za lepinje i kifle, plehovi za hamburger i kajzerice, plehovi za proju i mafine, plehovi za keks i grisine, plehovi za bezkvasni i plehovi za integralni hleb.

Koje sve tepsije proizvodite?

Proizvodimo tepsije za burek, tepsije za pizzu, tepsije za slavski kolač i tepsije za pite.

U kojim dimenzijama se mogu poručiti plehovi i tepsije za pekarsku industriju?

Plehovi za pekarstvo se proizvode u standardnim dimenzijama 400×600, 600×800, 580×780 ili u drugim dimenzijama prema zahtevu kupca. Proizvodimo tepsije za burek, tepsije za pizzu, tepsije za slavski kolač i tepsije za pite.

Kako se održavaju plehovi i tepsije?

Po završetku pečenja proizvoda potrebno je sačekati da se plehovi i tepsije ohlade, a nakon toga se peru namenskim neabrazivnim sredstvima za pranje posuđa. Plehovi i tepsije se moraju čistiti nakon svake upotrebe.

Od kojih materijala se proizvode plehovi i tepsije?

Plehovi i tepsije za pekarsku industriju se proizvode od legiranog aluminijuma atestiranog i namenjenog za prehrambenu industriju. Po zahtevu kupca izrađujemo i opremu za pekarsku industriju od prohroma.

Kako se pripremaju plehovi i tepsije za prvu upotrebu u pekarstvu?

Pre prve upotrebe potrebno je plehove i tepsije oprati deterdžentom za pranje posuđa. Prazan čist sud, bez podmazivanja, ubaciti u rernu zagrejanu na temperaturu do 280⁰C na proces takozvanog “obgorevanja” koji traje približno koliko i proces samog pečenja. Pre naredne upotrebe potrebno je plehove i tepsije podmazati namenskim uljima za podmazivanje.